Groepstraining 10 maart Gorinchem

Na een aantal heerlijke lente dagen hadden we ons verheugd op een lange wandeling in een heerlijk voorjaarszonnetje. Helaas bleek de werkelijkheid anders. Koning Winter gaf zich niet zo snel gewonnen en zo vertrokken we met een temperatuur van rond het vriespunt en een pittige noordoostenwind voor een wandeling van circa 30 km.

 Dit keer was Sjoerd de reisleider en met z'n zessen liepen we langs het kanaal richting Arkel. Daarna de polder in richting Nieuwland waar de wind ons humeur danig op de proef stelde. Op enkele lama's na kwamen we hier nauwelijks iemand tegen en Adri en Ans Goedhart (bedankt!) kwamen precies op tijd met een bakkie koffie en koek, om de moraal weer een beetje op te krikken. 

Eenmaal in Leerdam hadden we de wind in de rug wat het lopen een stuk aangenamer maakte. Via Heukelum over de Lingedijk richting Spijk, waar we een hulpeloos pimpelmeesje zagen liggen. Gelukkig sloeg vogelvriend Raymond een goed bedoeld advies in de wind en raapte het versufte vogeltje op. Langzaam kwam hij weer bij zinnen en na enkele minuten bedankte het meesje zijn redder door nog even zijn darmen te legen om vervolgens vrolijk weer weg te vliegen.

Dit gaf ons een positief gevoel waardoor de laatste kilometers fluitend afgelegd werden. Tot slot de wandeling (29 km) in stijl afgesloten met een heerlijke soepje en broodjes (bedankt Esther en oma Minie). Volgende week is het de beurt aan Patrick om ons het Land van Heusden en Altena te laten zien.

 Vogelredder

Eindstand

    €  22.500,-

Totaal aantal kilometers

    7.211 km

Fotoalbum