Groepstraining 17 maart Land van Heusden en Altena

De Elfstedenwandeltocht komt langzaam, maar zeer zeker dichterbij. Om precies te zijn resten ons nog minder dan 50 dagen tot aan de start op 7 mei in Leeuwarden. Dat betekent dat de trainingskilometers opgevoerd moeten worden. Daarom vandaag de eerste tocht van meer dan 35 kilometer. Helaas was Patrick, de geplande reisleider van vandaag, geveld door de griep. John was echter bereid om als interim-gids op te treden. Het terrein was voor hem redelijk bekend. De planning was namelijk om een tocht te maken door het Land van Heusden en Altena naar de vesting van Heusden.

 Om iets voor de klok van 9 uur, gingen 6 liefhebbers vanuit Rijswijk op pad. Hoewel er regen was voorspeld, bleef de nattigheid ons op het grootste deel van de tocht bespaard. Sterker nog, in Babyloniënbroek (ja, we komen nog eens ergens) mochten we de zon begroeten. Het eerste deel van onze tocht voerde ons over kaarsrechte polderwegen. Op deze manier konden we in ieder geval aan de omstandigheden in Friesland wennen (al werd dat door één van onze Friese wandelvrienden tegengesproken). Na een onverwachte, doch verfrissende, sanitaire stop kwamen we in Heusden aan. Daar werd de inwendige mensen verzorgd met spijzen en dranken.

 

 Het werd weer tijd voor de terugtocht over de Maasdijk. De benen waren na de culinaire stop minder stram dan verwacht (een aantal meende dat het effect was van de genuttigde sportdrank). Desondanks bleek dat de laatste kilometers op karakter moesten worden afgelegd, onder andere omdat tijdens de laatste 4 kilometers toch nog een regenbuitje geïncasseerd moest worden. Enigszins vermoeid maar zeer voldaan arriveerde de 6 kilometervreters weer in Rijswijk. 

 De grenzen waren weer een paar kilometer verlegd, zonder noemenswaardige problemen. Dat geeft vertrouwen voor onze week in Friesland!

Eindstand

    €  22.500,-

Totaal aantal kilometers

    7.211 km

Fotoalbum