Groepstraining 7 april "Ontbijtrun"

Zondagochtend 7 april was het iets vroeger opstaan dan normaal. Deze ochtend stond de ontbijtrun voor de Alpe d’HuZes-actie van Mathieu gepland. Deze ontbijtrun werd georganiseerd door sportvrienden van Mathieu en zijn triathlonvereniging Vahalis. Keep Your Head Up kon hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Zo’n 40 hardlopers stonden om 8.30 uur gereed bij het dorpshuis in Deil om te starten voor 1, 2 of 3 ronden van 3,3 km per ronde. Het startschot kon echter nog niet gegeven worden omdat de 8 wandelaars van Keep Your Head Up nog moesten komen wandelen vanaf het huis van Alexander. Toen ook zij aanwezig waren, was het Sander Goedhart (zoontje van Mathieu) die op de toeter blies om de lopers van start te laten gaan. We hebben één ronde gewandeld en Mathieu heeft 2 ronden hardgelopen. Daarna stond er voor alle deelnemers en vrijwilligers een nagenoeg geheel gesponsord en overheerlijk ontbijtbuffet klaar in het dorpshuis van Deil. Tijdens dit ontbijt werd Mathieu een symbolische cheque van EUR 900,-- overhandigd voor zijn actie Alpe d’HuZes. Inmiddels is dit bedrag van de ontbijtrun opgelopen tot EUR 1.000,--. Een heel mooi bedrag voor een heel mooi doel.

Inmiddels was de zon gaan schijnen. Het startsein voor de eerste zonnige voorjaarswandeltraining onder leiding van Alexander. Deze ging vanuit Deil via Geldermalsen naar Buren en vervolgens riching Beusichem (wie kent het niet). Door een vervelende blessure had Aart-Jan rechtsomkeert gemaakt. Zijn plaats werd snel ingenomen door Mathieu. Deze werd na afloop van de ontbijtrun door een sportvriend afgezet bij zijn vrienden om ook zijn wandelkilometers te maken. Ze hadden de restanten van het ontbijtbuffet meegenomen, inclusief een fles Jägermeister. Een enkeling heeft hiermee zijn flesje water afgetapt.

Na een prima lunchpauze zijn we onze weg vervolgd richting Beusichem. Daar lonkte een terras in het zonnetje. Niet te lang, want er moet getraind worden. Via Beusichem, Culemborg en Tricht zijn we teruggelopen naar Geldermalsen. Bij de fruitveiling in Geldermalsen hebben we gelijk afspraken gemaakt over de komende Bloesemtocht.

Op zaterdag 20 april zullen we deze 40 km door de Betuwe gaan slechten. Waarschijnlijk een jaar zonder bloesem of…de zon moet uitbundiger gaan schijnen. Zo ziet er wel uit voor aanstaande zondag. Dan lopen we onder leiding van Raymond 30-40 km door de Drunense Duinen. 

Eindstand

    €  22.500,-

Totaal aantal kilometers

    7.211 km

Fotoalbum