Laatste trainingen

De afgelopen weken hebben de mannen van Keep Your Head nog een aantal flinke wandeltochten afgelegd om goed getraind aan de start te staan van de 67e Elfstedenwandeltocht. Via twitter en Facebook heeft u deze trainingen al kunnen volgen en hieronder staat een kort verslag per training, zodat u weer helemaal op de hoogte bent.

Giessentocht 21 april

Een dag na de prachtige Bloesemtocht staan 7 wandelaars weer te trappelen voor een rondje door de Alblasserwaard. Vanuit Hoornaar vertrekken we richting Giessenburg. Al na enkele kilometers zijn bij de meesten de beentjes weer gewend aan het ritme en lijken de trainingen van de afgelopen weken en maanden hun vruchten af te werpen. Helaas was in Hardinxveld de stationsrestauratie nog gesloten zodat we zonder koffie langs de andere kant van de Giessen weer richting Hoornaar zijn  gelopen.

Na een korte rustpauze aan een picknicktafel kwamen we na 25 kilometer weer aan in Hoornaar, waar we door Elly werden ontvangen met heerlijke soep en een broodje (THX!). Deze training heeft twee dingen duidelijk gemaakt. Het vertrouwen groeit, maar het is duidelijk dat de 209 kilometer in Friesland zwaar gaan worden. Daarnaast is gebleken dat de Mariënwaard en de Alblasserwaard qua schoonheid niet voor elkaar onderdoen.

  

Rode Kruis Bloesemtocht 20 april

Met de complete groep, gastloper Robert en nog zo'n 25.203 andere wandelaars, hebben we de 21e Rode Kruis Bloesemtocht gelopen. Door de aanhoudende koude periode, moesten we genoegen nemen met knoppen aan de bomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een stralende zon en een strak blauwe hemel liepen we de 40 kilometer vlot weg. Een wandeling die ons weer het nodige vertrouwen heeft gegeven.

Ook hebben we deze dag weer extra geld verdiend voor ons goede doel. Op het terras van Gasterij de Os en het Paard, kregen we de gelegenheid om in een kraam appeltaart te verkopen. Onze dank gaat vooral uit naar Wouter Blinde van Restaurant Oud Vuren, die voor het goede doel 240 stuks appeltaart heeft geschonken. Uiteraard zijn we ook Adri Goedhart en de dames Goedhart, van Bavelgem, Lamboo, van Wijngaarden en Denise van Wijngaarden dankbaar voor het verkopen van de appeltaart. Ook dank aan De Os en het Paard voor het bieden van deze mogelijkheid en de bijdrage van de verkoop van jullie eigen appeltaar

Kinderen uit Deil hebben tijdens deze Bloesemtocht eigen acties gehouden voor ons goede doel. Door gitaarspel en de verkoop van walnoten en appelsap hebben ze een prachtig bedrag opgehaald. Loeke, Bette en Gilles Koch en Toby, Jore en Stan Uebersezig, SUPER BEDANKT voor jullie prachtige acties!

 

Drunense Duinen 14 april

Onder leiding van Raymond hebben we de Drunense Duinen verkend. Met de wandelkaart in de hand liepen we de eerste 10 kilometer op onverharde paden met als hoogtepunt (?) 2 km mul zand. Gelukkig hebben we de gids kunnen bewegen om de rest van de route grotendeels voort te zetten op een verharde ondergrond, waardoor de kans op blessures aanzienlijk werd verkleind.

In het begin van de middag was het even zoeken naar een leuk tentje om te lunchen, maar het "twaalf uurtje"  smaakte ook om half twee prima. Na 35 km door een prachtige omgeving kwamen we weer terug bij het terras van "Het Genieten". Daar zaten onze vrouwen heerlijk in het zonnetje en waren de kinderen lekker aan het spelen in de speeltuin. Het was nog even zoeken naar een stoeltje op het overvolle terras, maar het welverdiende biertje liet zich heerlijk smaken.

Eindstand

    €  22.500,-

Totaal aantal kilometers

    7.211 km

Fotoalbum