Overhandiging 1 november 2013

Overhandiging opbrengst Keep Your Head UP op 1 november a.s.

 

Op vrijdag 1 november 2013 zal de Vurense vriendengroep de opbrengst van hun actie Keep Your Head UP overhandigen aan het UMC St Radboud in Nijmegen. In mei van dit jaar liepen de vrienden de Elfstedenwandeltocht. Met deze 209 kilometer lange wandeltocht zamelden zij geld in voor het onderzoek naar prostaatkanker van het UMC St Radboud. Dit naar aanleiding van het feit dat één van de vrienden uit de groep, Mathieu Goedhart, leidt aan deze ziekte.

 

In totaal werd ruim € 22.000,- ingezameld. Op vrijdag 1 november zullen de vrienden deze opbrengst overhandigen aan prof. dr. J.A. Witjes, één van de onderzoekers van het UMC St Radboud en behandelend arts van Mathieu.

 

 

De datum van 1 november is om verschillende redenen symbolisch. Ten eerste is het dan precies een jaar geleden dat Mathieu voor de eerste keer werd geopereerd. Daarnaast start op 1 november "Movember". Elk jaar, in november, is Movember verantwoordelijk voor het verschijnen van miljoenen snorren wereldwijd. Met hun “Mo’s” werven mannen fondsen en vergroten ze de bewustwording van prostaat- en teelbalkanker en geestelijke gezondheid. Voor meer informatie klik hier.

 

       KYHU in de media: Gorcumse Courant, download pdf       AD Rivierenland, download

Eindstand

    €  22.500,-

Totaal aantal kilometers

    7.211 km

Fotoalbum